Події

Андрій Костін: Українці, які втратили житло внаслідок російської агресії, вже п…

Андрій Костін: Українці, які втратили житло внаслідок російської агресії, вже подають заявки до Реєстру збитків

???? На конференції «Відновлення справедливості для України» у Гаазі відбувся технічний запуск Реєстру збитків – першого елементу компенсаційного механізму для постраждалих від війни.

???? Генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив, що запуску Реєстру передував рік роботи.

???? Дуже важливо, що Реєстр збитків вже працює. Станом на сьогодні подано близько 200 заяв. На першому етапі Реєстр працюватиме з заявами на компенсацію зруйнованого або пошкодженого житла. З часом додаватимуться інші категорії.

???? На Гаазькій конференції також прийнята політична Декларація, підтримана 44 країнами. Генпрокурор зазначив, що це свідчить про підтримку цивілізованим світом прагнення України притягнути до відповідальності причетних до російської агресії.

???? Ми вже маємо 104 вироки в українських судах, чотири ордери на арешт від Міжнародного кримінального суду. США та Литва оголосили підозру семи особам в рамках власних розслідувань воєнних злочинів.

???? Андрій Костін нагадав, що Офіс Генерального прокурора також розглядає участь у злочині агресії понад 600 російських високопосадовців з політичного та військового керівництва країни. Однак для притягнення до відповідальності президента рф необхідне створення міжнародного трибуналу.

???? Головна мета трибуналу – притягнення до відповідальності саме тих, хто віддавав накази розпочати агресивну війну. Це позиція кожного українця, тому що кожен українець знає, хто саме віддав наказ розпочати збройну агресію. І кожен українець хоче бачити путіна переслідуваним спеціальним трибуналом.

Video is too big

Back to top button