Світ

США перекинули в Іспанію чотири стратегічні бомбардувальники


Американські бомбардувальники виконають серію місій в Європі у взаємодії із союзниками та партнерами.

Чотири американські стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer з минулої неділі прибули з Техасу на авіабазу Морон в Іспанії. Про це повідомило Командування ВПС США в Європі.

“Наша здатність виконувати польоти в Арктиці та розміщувати стратегічні бомбардувальники на передових позиціях у Європі має важливе значення для запевнення союзників і партнерів у нашій прихильності до регіональної безпеки та стабільності”, – зазначив командувач ВПС США в Європі генерал Джеймс Хекер.

Американські бомбардувальники виконають серію місій в Європі у взаємодії із союзниками та партнерами, “сприяючи стримуванню, забезпечуючи велику оперативну непередбачуваність для потенційних противників”.

Міноборони РФ раніше жалілося, що 24 та 26 березня російські військові змушені були піднімати в повітря винищувачі-перехоплювачі МіГ-31 через наближення над Баренцевим морем до державного кордону РФ стратегічних бомбардувальників B-1B ВПС США.

ВІдомство запевняє, що при наближенні російських винищувачів американські стратегічні бомбардувальники коригували курс свого польоту і відлетіли від російського кордону.

Нагадаємо, в Пентагоні нещодавно заявили, що Сполучені Штати готові виконувати свої зобовʼязання із захисту НАТО на тлі інциденту з російською ракетою Польщі.

Як відомо, 24 березня російська ракета порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button