Світ

У Польщі вбили українця та намагалися спалити його тіло

У Польщі вбили українця та намагалися спалити його тіло

Фото: OSP Rokity

У Польщі вбили українця

Арештовано трьох громадян Польщі, зокрема одну жінку. Один з підозрюваних був працедавцем, який надавав роботу і житло загиблому українцю, а інший – співробітником.

На агропідприємстві у населеному пункті Рокіціни (Польща) жорстоко вбили 48-річного громадянина України та намагалися спалити його тіло у господарській будівлі. Про це повідомив прокурор районної прокуратури у Лемборку Поморського воєводства Патрик Вегнер, передає Укрінформ.

За його словами, у цій справі арештовано трьох громадян Польщі, зокрема одну жінку. Один з підозрюваних у злочині був працедавцем, який надавав роботу і житло загиблому українцю, а інший – співробітником.

Вегнер зазначив, що прокуратура у співпраці з українськими консульством у Гданську і Прикордонною службою Польщі ще встановлюватиме повну інформацію про загиблого: коли він приїхав до Польщі і де до цього перебував. Попередньо слідство вже встановило, що чоловік жив сам, у Польщі в нього ще є сестра, а мати проживає в Україні.

Прокурор додав, що загиблий був єдиним українцем, який працював на цьому невеликому агропідприємстві, де розводять велику рогату худобу.

Прокуратура намагається встановити мотив цього злочину, звертаючи увагу, що вбивство, скоріше за все не було скоєно на національному підґрунті. Вбивство було вчинено фігурантом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Двом підозрюваним, які безпосередньо причетні до вбивства, загрожує довічне ув’язнення, а третій підозрюваній загрожує до п’яти років ув’язнення за ненадання допомоги і приховування слідів злочину.

Як відомо, тіло українця виявили рятувальники у ніч проти 12 травня після пожежі в одному з господарських приміщень на агропідприємстві. Один обвинувачених у вбивстві визнав свою провину, інший – ні. Суд на прохання прокуратури дозволив тимчасовий арешт підозрюваних у вбивстві на три місяці.

Нагадаємо, у місті Плоцьк (Польща) кілька років тому від ножових поранень у шию помер 33-річний громадянин України.

Також повідомлялося, що у нежитловому будинку в центрі Варшави виявили тіла чотирьох бездомних чоловіків. У вбивстві підозрюють українця.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button