Світ

В Тбілісі відбулися сутички між між протестувальниками і поліцією

В Тбілісі відбулися сутички між між протестувальниками і поліцією

Фото: t.me/NGnewsgeorgia

У Грузії під парламентом знову сутички на протесті проти закону про іноагентів

На акції протесту видно прапори Грузії та Євросоюзу, а також плакати з гаслами, що критикують владу і натякають на її зв’язки з Росією.

Біля будівлі парламенту Грузії в Тбілісі триває чергова акція протесту проти ухвалення закону Про прозорість іноземного впливу закону (про іноагентів). Про це у вівторок, 30 квітня, повідомляє Ехо Кавказу.

 

 

Мітинг проти другої спроби партії влади Грузинська мрія ухвалити законопроєкт про іноагентів

проходить у Тбілісі 16-й день поспіль.

 

 

Під час протесту відбулися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями. 

 

Правоохоронці відтіснили протестувальників від бокового входу Парламенту водометом. Біля бокового входу до парламенту співробітники Департаменту спеціальних завдань МВС Грузії, ймовірно, застосували перцевий спрей проти учасників акції проти закону про “іноагентів”.

 

 

В МВС Грузії заявили, що попри численні заклики співробітників поліції учасники акції не підкорилися “законним вимогам правоохоронців”, тому з метою відновлення правопорядку вони застосували спеціальні засоби, визначені законом.

 

Медики надають допомогу постраждалим, на місці працюють кілька бригад “швидкої”. Наразі допомогу надано 20 учасникам акції.

 

Закон про “іноагентів” фактично є аналогом закону, ухваленого в Росії. Згідно з документом, ЗМІ та громадським організаціям, які отримують фінансування з-за кордону, надаватимуть статус “агентів іноземного впливу”. Реєструвати іноагентів має прокуратура, а не служба держреєстру. Для фізичних осіб за порушення закону передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років, для юридичних – штраф.

 

Грузія може мати проблеми під час вступу до Євросоюзу через ухвалення скандального законопроекту про іноагентів. Про заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button