Україна

В НПУ сказали, скільки правоохоронців задіять на Великдень


В НПУ сказали, скільки правоохоронців задіять на Великдень

У Великодню ніч графік комендантської години на території України не зміниться і триватиме з 0.00 до 5.00 ранку.

Для забезпечення правопорядку на Великдень в Україні буде залучено понад 23 тисячі правоохоронців. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телемарафону заявив начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв.

За його словами, очікується, що на Великдень до храмів прийдуть понад 10 мільйонів вірян, а у 13 тисячах культових споруд України відбудуться богослужіння.

“Нацполіцією буде вжито необхідних заходів, спрямованих на належне забезпечення правопорядку, що включатимуть забезпечення публічної безпеки й порядку під час проведення релігійних обрядів, а також збільшення кількості авто- та піших нарядів на вулицях населених пунктів”, – сказав Ахрамєєв.

Також буде збільшена кількість слідчо-оперативних груп для швидкого реагування та документування протиправних дій.

“Будуть створені резерви з числа поліції особливого призначення, вибухотехніків та кінологів. В цілому буде залучено понад 23 тисячі правоохоронців. Зрозуміло, ми будемо нести службу пліч-о-пліч з нашими колегами зі служби надзвичайних ситуацій”, – сказав він.

Начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції підкреслив, що у Великодню ніч графік комендантської години не зміниться і триватиме з 0.00 до 5.00 ранку.

Великдень цього року припав на 31 березня за григоріанським календарем, а за юліанським – на 5 травня.

Раніше Президент України Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Великоднем.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button