Україна

Велика Британія направить до Польщі додаткові війська – 1News

Велика Британія


Фото з відкритих джерел

Додаткові сили приєднаються до контингенту зі 100 британських солдатів, який уже перебуває у Польщі

Велика Британія направить до Польщі ще 350 військовослужбовців. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час візиту до Лондона свого польського колеги Маріуша Блащака, повідомляє видання Politico.

Глава британського оборонного відомства сказав, що додаткові війська приєднаються до контингенту зі 100 британських солдатів, який уже перебуває у Польщі.

Цей крок послідував за прибуттям кількох десятків елітних підрозділів військовослужбовців і техніки США до південно-східної Польщі неподалік кордону з Україною.

Як зазначив Воллес, відправлення військ США та Великої Британії до Польщі є двостороннім розгортанням, і покликане стати сигналом того, що вони можуть діяти синхронно і захищають своїх союзників.

1News за темою: Білоруські військові стріляли на кордоні з Польщею з сигнальних пістолетів, – прикордонники

Міністр зазначив, що Росії слід очікувати на санкції, ізоляцію та збільшення присутності НАТО, якщо Москва зробить “дурну помилку, вторгнувшись у суверенну країну, що з власної волі виявила бажання не тільки стати частиною НАТО, але й діяти по-своєму”.

Блащак заявив, що Варшава і Лондон готові ухвалити подальші рішення на двосторонній основі або через НАТО, щоб запобігти вторгненню Росії в Україну.

Польський міністр заявив, що його країна близька до укладання оборонного меморандуму про взаєморозуміння з Великою Британією й Україною.

“Виходячи з історичного досвіду, тільки рішуче стримування може зупинити будь-яку потенційну російську агресію. Але також виходячи з недавнього досвіду, ми бачимо, що політика умиротворення лише спонукає потенційного супротивника до дії”, – сказав він.

Нагадаємо, вчора, 6 лютого, до Польщі двічі за день прибували військовослужбовці Сполучених Штатів Америки. Зокрема, другий літак прибув до Жешуви.


Джерело

Back to top button