Україна

Ворог тисне на Авдіївському напрямку – Генштаб


Ворог тисне на Авдіївському напрямку - Генштаб

Українські захисники відбили шість атак у районах населених пунктів Берестове, східніше Копанки Харківської області.

Протягом минулої доби в Україні на фронті відбулося 122 бойових зіткнення. Ворог активно тисне на позиції захисників на Авдіївському напрямку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

Ситуація на фронтах

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито шість атак у районах населених пунктів Берестове, східніше Копанки Харківської області; Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 21 атаку, здійснену противником в районах Новоєгорівки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва на Луганщині, а також Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Спірне, Новий, Кліщіївка, Андріївка та Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 33 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Сокіл, Уманське, Семенівка, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку наші військові продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Парасковіївка та Урожайне Донецької області, де ворог 18 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог п’ять разів атакував позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області; Роботиного та південно-західніше Білогір’я Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив дві безуспішні атаки на позиції наших військ.

Втрати ворога

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу противника. Також, вночі, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено два розвідувальних БпЛА противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження одному району зосередження особового складу та одному зенітно-ракетному комплексу противника.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Росія прагне до 9 травня захопити Часів Яр. Якщо українські війська встоять, то плани РФ почати контрнаступ у червні будуть розбиті.

Росіяни намагаються оточити Часів Яр – ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button