Україна

Зеленський анонсує нову допомогу: Більше ППО


Зеленський анонсує нову допомогу: Більше ППО

Внаслідок російської ракетної атаки на Одесу в ніч на неділю пошкоджено майже 50 будинків, з яких 25 пам’яток архітектури, також постраждала будівля консульства Греції.

 

Президент Володимир Зеленський заявив про підготовку нових пакетів підтримки від партнерів, що включають засоби ППО, артилерію і далекобійну зброю.

“Ми вже почали готуватися до наступного тижня. Буде багато різних подій, які обовʼязково посилять український захист. Я дякую генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу за оперативне скликання першого засідання Ради Україна – НАТО. Фактично одразу після нашої вчорашньої розмови була погоджена дата – вже цієї середи відбудеться засідання. Готуємо його змістовним. Готуємо й нові пакети підтримки від партнерів – усе те, що наближає поразку російських терористів. Більше ППО для України, більше артилерії, більше далекобійної зброї. Рецепт закінчення війни очевидний: усе залежить від єдності та рішучості всіх, хто цінує свободу, культуру, життя”, – заявив Зеленський у своєму традиційному вєчірньому зверненні.

Президент також розповів, що у вівтар Свято-Преображенского собору Одеси, який він назвав одним з найцінніших соборів України, цієї ночі влучила російська протикорабельна ракета Х-22.

“В 1936 році його (собор) розграбували й знищили більшовики. Вже у незалежній Україні собор був відновлений, і ось знову терористи намагаються його знищити”, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що собор буде відновлено.

“Головне, що попри будь-які намагання зламати нашу державу і наших людей, ми чітко знаємо: у нас, в України, є майбутнє, бо ми захищаємо культуру і людяність. Росія ж цим своїм терором наближає тільки одне – свій демонтаж з історії”, – підкреслив президент.

Він також уточнив, що внаслідок удару по Одесі в ніч на неділю одна людина загинула, 20 травмовані, серед них четверо дітей – 11, 12 років та двоє 17-річних.

Нагадаємо, раніше Зеленський наголошував, що Україна може перемогти російський терор, лише маючи повноцінний повітряний щит.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button