Україна

Стефанішина заявила, що ЄС продовжить тимчасовий захист українців


Стефанішина заявила, що ЄС продовжить тимчасовий захист українців

Україна має домовленість з Європейською комісією: щойно безпекова ситуація зміниться, статус тимчасового захисту буде переглядатися таким чином, щоб відбувався плавний процес повернення українців.

Україна та Європейський Союз домовились щодо подовження статусу тимчасового захисту для українців, оскільки “безпекові умови не дозволяють ухвалити будь-яке інше рішення”. Про це у четвер, 9 травня, пише Укрінформ  з посиланням на віцепрем’єрку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину.  

За її словами, вона регулярно обговорює питання статусу українців у Євросоюзі з комісаркою ЄС із питань міграції та внутрішніх справ Ілвою Йоганссон.

“Ми неодноразово обговорювали з нею питання повернення українців, продовження рішення про тимчасовий захист. Я мала з нею розмову. Ми ухвалили рішення, що статус тимчасового захисту буде продовжений, тому що безпекові умови не дозволяють ухвалити будь-яке інше рішення”, – пояснила Стефанішина.

Вона зауважила, згідно з домовленістю Києва та Брюсселя, статус тимчасового захисту буде переглядатися таким чином, щоб відбувався плавний процес повернення українців.

“Але зараз умов для такого рішення немає”, – підкреслила віцепрем’єрка.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій обговорили потребу в запровадженні єдиного електронного обліку українських учнів за кордоном.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × four =

Back to top button