Світ

Чинний прем’єр-міністр Хорватії залишиться на посаді на третій термін

Чинний прем єр-міністр Хорватії залишиться на посаді на третій термін

Фото: Вікіпедія

Андрей Пленкович

Після отримання 78 підписів депутатів, обраних до хорватського парламенту 11-го скликання, Андрей Пленкович отримав мандат на формування уряду.

Чинний прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович після парламентських виборів залишиться на посаді на третій термін. Про це в п’ятницю, 10 травня, повідомила агенція  Reuters.

“Після отримання 78 підписів депутатів, обраних до хорватського парламенту 11-го скликання, я отримав мандат на формування уряду”, – цитує Пленковича Reuters.

Повідомляється також, що Пленкович подав президентові Зорану Мілановічу список законодавців, які підтримають нову коаліцію його правоцентристської партії ХДС (Хорватський демократичний союз), що забезпечить йому третій термін на посаді після квітневих виборів.

Зазгпчається, що ХДС домовився про формування коаліції з ультраправим Вітчизняним рухом, а також представниками національних меншин.

Новий парламент планує збратися наступного четверга, щоб проголосувати за склад нового уряду, в якому Вітчизняний рух має отримати три міністерські портфелі.

Нагадаємо, 17 квітня в Хорватії відбулися дострокові вибори у парламент. Близько 3,7 мільйона виборців обирали між більш ніж двома тисячами кандидатів.

Раніше повідомлялося, що керівна консервативна партія Хорватії Хорватський демократичний союз (HDZ) здобула на виборах більшість місць у парламенті, але недостатньо, щоб сформувати уряд. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − ten =

Back to top button