Світ

Ізраїль готовий воювати без зброї США – Нетаньягу

Ізраїль готовий воювати без зброї США - Нетаньягу

Фото: Tomer Neuberg/Flash90

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) планує провести наступальну операцію в місті Рафах на півдні Сектора Гази, що на кордоні з Єгиптом.

Ізраїль готовий самостійно воювати у Секторі Газа навіть без військової допомоги з боку Сполучених Штатів. Про це у четвер, 9 травня, заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, повідомляє Bloomberg.

У той же час, глава уряду Ізраїлю зазначив, що проблеми з постачанням зброї від західних союзників, змушують Тель-Авів і ЦАХАЛ “діяти поодинці”.

“Якщо нам доведеться стояти наодинці, ми будемо стояти наодинці і боротися до останнього”, – сказав він.

Утім, як сказав Нетаньягу, затримка з відправкою зброї є помилкою і висловив надію, що два лідери, які публічно ворогують, знайдуть спосіб налагодити стосунки.

“Я знаю Джо Байдена багато років, 40 років і більше. Ми часто домовлялися, але у нас були і розбіжності, і ми змогли їх подолати. Я сподіваюся, що ми зможемо подолати їх і зараз”, – сказав ізраїльський прем’єр.

Він додав, що Тель-Авів зробить усе можливе, щоб більше мільйона цивільних людей покинули Рафах перед військовою операцією ізраїльської армії.

Раніше Джо Байден заявив, що в разі повномасштабного наступу ЦАХАЛ на місто Рафах на півдні сектора Гази, США не постачатимуть ізраїльтянам зброю, яку можна використати в такій операції.

Пентагон підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − seven =

Back to top button