Світ

Microsoft не обмежила доступ російських IT-компаній до свого ПЗ – ЗМІ

Microsoft не обмежила доступ російських IT-компаній до свого ПЗ - ЗМІ

Фото: Известия

Microsoft не наважилася обмежити доступ російських IT-компаній до свого ПЗ

Навіть якщо компанія у своїх заявах стверджує про протилежне, у приватних розмовах вони гарантували повну підтримку свого ПЗ, повідомляють представники ІТ-компаній в РФ.

Американська корпорація Microsoft так і не обмежила російським IT-компанія доступ до свого програмного забезпечення (ПЗ), хоча обіцяла зробити це після 20 березня. Про це з посиланнями на власні джерела в галузі повідомило російське видання Известия.

“Навіть якщо компанія у своїх заявах стверджує про протилежне, у приватних розмовах вони гарантували повну підтримку свого ПЗ”, – зазначив у розмові з журналістами видання президент асоціації Руссофта Володимир Макаров.

Інший співрозмовник Известий стверджує, що Microsoft не заважає купівлі й активації нових ліцензій, придбаних за паралельним імпортом, а також не поспішає перекривати доступ російським ІТ-компаніям до хмарних сервісів.

Корпорація вивчає це питання, щоб мінімізувати зайві від’єднання, пояснив віце-президент ДК Softline Андрій Благоразумов.

Крім цього, користувачам у РФ знову стали доступні оновлення Windows і Office без застосування VPN, зазначили в Руссофті.

Нагадаємо, два місяці тому повідомлялося, що Microsoft та Amazon закриють доступ до своїх хмарних сервісів в РФ.

Торік російське МЗС заявило, що корпорація Microsoft нібито надає підтримку Києву та “діє на шкоду РФ”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × two =

Back to top button