Цікаве

Користувачі TikTok більше схильні до азартних ігор – вчені

Користувачі TikTok більше схильні до азартних ігор - вчені

Фото: pixabay.com
користувачі TikTok мають схильність до азартних ігор

Дослідження показало, що користувачі TikTok мають вищий ризик схильності до азартних ігор, ніж ті, хто зловживає алкоголем.

Регулярне використання TikTok тісніше пов’язане з ігровою залежністю, ніж вживання алкоголю. Про це повідомляє Bonus.

Залежність від соціальних мереж серед молоді є актуальною темою на даний момент. Однак дослідження показало, що регулярне використання TikTok, Facebook, Instagram та спільнот азартних онлайн-ігор може бути ризикованим як для дорослих, так і для молоді. Дослідники з Університету Тампере у Фінляндії стверджують, що профілактичні заходи повинні бути спрямовані на усунення цих ризиків.

Команда дослідників вивчала 1530 респондентів протягом трьох років. Дослідження було зосереджено на платформах соціальних мереж, які виконують “різні функції” і пропонують “унікальні можливості”, що задовольняють “різноманітні уподобання користувачів”.

Для оцінки поведінки учасників команда використовувала тест на виявлення розладів, пов’язаних із вживанням алкоголю (AUDIT-C), та індекс тяжкості проблемної залежності від азартних ігор (PGSI).

Ліна Саволайнен, авторка дослідження, зазначила, що активні користувачі TikTok і учасники гральних спільнот “значно частіше” стикаються з проблемою азартних ігор, ніж менш активні користувачі.

Відомо, що оцінка 0 означає, що кореляція відсутня взагалі. І навпаки, оцінка 1,0 означає, що два показники точно відстежують один одного. Негативні числа вказують на зворотну кореляцію, тобто один показник зростає, коли інший падає.

  • TikTok і лудоманія – 0,21;
  • Зловживання алкоголем і лудоманія – 0,18;
  • TikTok і зловживання алкоголем – 0,12.

Результати, за словами Саволайнен, свідчать про те, що користувачі TikTok та азартних ігор мають підвищений ризик розвитку залежності в цілому.

Раніше повідомлялося, що комітет з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив законопроєкт, який передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Заборона TikTok у США: компанія подала у суд

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × two =

Back to top button