Україна

На Прикарпатті затримали дезертира


На Прикарпатті затримали дезертира

Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Затримано і оголошено підозру дезертиру, який вихвалявся, що не повернеться на службу, та підбурював до втечі інших військовослужбовців. Про це 9 травня повідомило ДБР.

Зазначається, що фігурант проходив службу в одній із військових частин, яка боронить країну на південному напрямку. Отримавши щорічну відпустку, він поїхав додому в Івано-Франківську область. Звідти почав повідомляти через месенджери, що не збирається повертатися на службу. Крім того, заспівав на відео одну з пісень про ухилянтів, які поширює ворожа пропаганда, та надіслав запис своїм побратимам на фронт.

Правоохоронці розшукали та затримали чоловіка. Йому оголошена підозра у дезертирстві, вчиненому в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці.

Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фігуранту повідомили про підозру. Фото: ДБР

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект №10379 про посилення відповідальності за військові правопорушення. Штрафи накладатимуть впродовж трьох місяців з дня виявлення правопорушення, але не пізніше одного року з моменту його вчинення.

Також повідомлялося, що затримано сімох ухилянтів, які на одному човні планували перепливти Тису.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 2 =

Back to top button