Україна

Орбан вимагає, щоб призначені Україні гроші віддали Угорщині


Орбан вимагає, щоб призначені Україні гроші віддали Угорщині

На переконання угорського прем’єра, Україні потрібно давати якомога менше грошей, адже, через допомогу Україні начебто страждає “європейський середній клас”.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають давати Угорщині. Тому він постійно блокує виділення допомоги Україні. Про це Орбан сказав в етері радіо, передає Telex.

“Я постійно працюю над тим, щоб уникнути ситуації, коли гроші, які винні Угорщині, опиняться в Україні”, – сказав угорський прем’єр і додав, що дехто називає це правом вето.

Також він заявив, що Україні потрібно давати якомога менше грошей, адже, за його словами, через допомогу Україні страждає “європейський середній клас”.

Крім того, Орбан сказав про завершення однієї глави в російсько-українській війні, заявивши, що зараз НАТО вступає в неї.

“Ми дійшли до того, що Європа серйозно розглядає можливість введення військ в Україну, що відкрило нову главу у війні”, – підкреслив угорський прем’єр.

При цьому він зазначив, що сподівається на те, що “провоєнний менталітет” у Європі “почне давати тріщини”, а “дипломатія поверне контроль”.

Нагадаємо, днями в МЗС Угорщини заявили, що блокуватимуть допомогу ЄС для України в розмірі 2 млрд євро, адже в Україні досі не припинилася “дискримінація угорських компаній”.

Угорщина блокує конфіскацію заморожених активів РФ – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 9 =

Back to top button