Україна

Росіяни планують буферну зону на Харківщині – ЗМІ


Росіяни планують буферну зону на Харківщині - ЗМІ

Російські війська планували відкинути ЗСУ на 10 кілометрів від кордону, стверджують джерела.

Російські загарбники планують створити буферну зону поблизу міста Вовчанськ. Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на українське джерело у п’ятницю, 10 травня.

Джерело повідомило, що російські війська планували відкинути ЗСУ на 10 кілометрів від кордону.

“Високопоставлене українське військове джерело, яке відмовилося назвати своє ім’я, повідомило, що російські сили просунулися на 1 кілометр всередину українського кордону і мають на меті відтіснити українські збройні сили на 10 кілометрів всередину України. Київські війська намагалися їх стримати”, – пише агентство, не повідомляючи результатів бою.

Раніше у Кремлі заявили, що Росії потрібна буферна чи “санітарна зона” на кордоні з Україною для того, щоби українці не могли завдавати ударів по російських об’єктах. У відповідь в РНБО України заявили, що “санітарна зона” проходитиме через Москву.

Нагадаємо, російські загарбники намагаються прорвати лінію оборони ЗСУ у Харківській області. Про це повідомило Міноборони.

Сьогодні вночі війська РФ посилили обстріли міста Вовчанськ. У населеному пункті проводиться евакуація. Дітей там не залишилося.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − twelve =

Back to top button