Україна

Спроба прориву РФ на Харківщину: що відомоСюжет


Спроба прориву РФ на Харківщину: що відомо

З ночі російська армія почала штурмували кордон Харківської області малими піхотними групами із залученням артилерії.

В п’ятницю, 10 травня, з 04:00 ранку розпочалися активні бойові дії на півночі Харківської області в напрямку Харкова та Вовчанська. Як кажуть наші військові, ситуація передбачувана, тому зараз на цьому напрямку складно, але обстановка контрольована.

Російська армія намагається штурмувати малими тактичними групами. Найближчим часом очікується застосування основних резервів ворога. Зазначимо, що поки ще рано говорити про масштабний наступ росіян на Харків, адже від Вовчанська до обласного центру близько 70 км.

Спроба прориву

Як повідомив командир відділення 24 ОШБ Айдар Станіслав Бунятов, позивний Осман, ворог вночі вдарив з артилерії по позиціях Сил оборони в районі Вовчанська, а згодом на територію України намагалися зайти ворожі ДРГ.

“Обстановка в напрямку Вовчанська зараз дуже напружена. Вночі ворог проводив потужну артилерійську підготовку, групи ДРГ намагалися промацати прикордонну лінію, отримали п..ди. Найближчим часом очікується залучення основних резервів, маємо відбитися”, – написав Бунятов у своєму каналі Говорять Снайпер.

Його інформацію підтверджують і інші військові. Так, один із захисників розповів, що з ночі Вовчанськ перебуває під масованим обстрілом і Сили оборони дійсно очікують наступ РФ. Через напружену ситуацію місцевих закликають евакуюватися чи сидіти у сховищах.

“Ситуація більш-менш стабільна”, – заявив військовий.

Де йдуть бойові дії

Місцеві пабліки з посиланням на бійців ЗСУ повідомляють, що зараз активні бої з російською піхотою йдуть в районі сіл Борисівка, Пильна, Красне. Є безуспішні спроби російської армії атакувати на напрямках Гоптівка та Стрілеча.

На напрямку Гатище окупанти отримали відсіч, тому зараз перегруповуються.

Загалом, сьогодні російські штурми відбуваються групами піхоти без залучення колісної та гусеничної техніки за підтримки тактичної та армійської авіації, кажуть українські військові.

 карта

Відмічається інтенсивна робота ворожих РЕБ та розвідувальних БПЛА.

Інформацію про те, що “на кордоні шумно” підтверджували в соцмережах мешканці Чугуївського району. Водночас жодних офіційних повідомлень від Генштабу Збройних сил чи Харківської військової адміністрації про те, що відбувається, поки немає.

Лише начальник Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко вранці поінформував про удари з РСЗВ Град по Липцях та Вільчі.

Про наступ на Харків

На заяви українських військових про наступ на Вовчанськ із території Росії відреагували у РНБО. Так, керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що РФ зможе лише загострити ситуацію на кордоні, але не прорватися на Харків.

“Ці дії прогнозовані. Ресурси у ворога є до загострення в прикордонні, про що раніше говорили. Важливо не плутати це зі здатністю захопити Харків, якої немає. Зараз буде багато вкидів на цю тему”, – написав Коваленко.


 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 3 =

Back to top button