Світ

Росіяни здатні захопити Часів Яр – ISW


Західні аналітики зазначають, що російська армія активізує зусилля з дестабілізації оборони ЗСУ.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що найближчими тижнями окупанти здобудуть тактичні переваги на фронті, поки Україна чекає прибуття західного озброєння. Проте ворог навряд чи зможе повністю розгромити оборону української армії.

За оцінкою аналітиків, прибуття американської допомоги на фронт найближчими тижнями, дозволить українським військам вирішити поточні проблеми. Армія РФ активізує зусилля з дестабілізації оборони ЗСУ та спробує закріпитися на нових позиціях до цього часу.

Західні чиновники гадають, що росіяни можуть здійснити подальші “тактичні прориви” протягом наступних тижнів, але не “захоплять” Україну повністю.

“Російські війська здатні досягти значних тактичних успіхів у районі Авдіївки та оперативно важливої мети – захоплення міста Часів Яр. Однак жодне з цих зусиль навряд чи переросте в оперативно важливе проникнення у найближчій перспективі, вже не кажучи про те, щоб призвести до краху оборонної лінії ЗСУ в Донецькій області”, – підсумували аналітики ISW у своєму звіті.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Росія прагне до 9 травня захопити Часів Яр у Донецькій області. Якщо українські війська встоять, то плани РФ почати контрнаступ у червні будуть розбиті.

Росіяни намагаються оточити Часів Яр – ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 15 =

Back to top button