Україна

Зеленський зустрівся з православними й греко-католицькими священниками


Зеленський зустрівся з православними й греко-католицькими священниками

Учасники зустрічі обговорили особливості просування Української формули миру серед представників релігійної спільноти, розширення роботи капеланів та методи боротьби з наративами, які просуває російська пропаганда.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками єпископату Православної церкви України й Української греко-католицької церкви. Про це в п’ятницю, 10 травня, повідомила пресслужба президента України.

Володимир Зеленський привітав священнослужителів з Великоднем і подякував за молитви й конкретні справи для підтримки українців.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній підкреслив, що перемогти окупанта можна тільки в єдності, коли кожен працює на своєму місці і робить внесок у спільну справу.

Глава УГКЦ Святослав зауважив, що церкви з 2014 року, ще до ухвалення закону про капеланство, підтримують військових. І наголосив: українська церква історично нищилася там, де російські колонізатори захоплювали наші землі.

Учасники зустрічі також обговорили особливості просування Української формули миру серед представників релігійної спільноти, розширення роботи капеланів та методи боротьби з наративами, які просуває російська пропаганда.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський звільнив колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного з військової служби. Валерія Залужного відправили у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми.

Повідомлялося також, що Зеленський провів переговори з Орбаном.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + eight =

Back to top button