Україна

ЗСУ розповіли про невстановлені російські дрони


ЗСУ розповіли про невстановлені російські дрони

Дмитро Плетенчук зазначив, що нині над територією України працюють російські дрони різного типу.

Російські агресори під час атаки по Україні використали БПЛА невстановленого типу, що ймовірно, були розвідувальними дронами. Про це заявив начальник Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Вчора було збиття. Це розвідка. Вони постійно вишукують об’єкти для можливих атак і фактично чи не щодня окупанти їх втрачають, бо постійно йде бойова робота, постійно їх збивать (сили оборони України, – ред) і над Миколаївською, і над Херсонською, і над Одеською областями”, – розповів він.

За його словами, над територією України працюють російські дрони різного типу: Орлан-10, вже добре знайомі.

“Це дрони ZALA, SuperCam, набагато рідше можна побачити Форпост та Qods Mohajer-6 іранського виробництва. Останній, здебільшого, працює над акваторією Чорного моря”, – пояснив посадовець

Спікер додав, що навколо тимчасово окупованого Криму здебільшого патрулює пілотована авіація – літаки АН, Су та МіГи, які ведуть розвідку та можуть наносити вогневе ураження.

Як ми вже писали, російські агресори завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Підрозділи ППО збили понад половину ракет. Загалом ворог застосував 34 ракети повітряного, наземного та морського базування, зокрема 4 ракети Кинджал та 8 Калібрів. В результаті протиповітряного бою знищено 21 повітряну ціль.

Зеленський знову вимагав ППО для України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 4 =

Back to top button